1.png

NAPOVEDNIK

There are no upcoming events currently scheduled.
Preglejte celoten koledar

Prijava na novice


sporocite.jpg
 
podprite.jpg

PUBLIKACIJE

Prijava


Pozabljeno geslo?

RSS novice

Kaj je mediacija
Mediacija je način reševanja sporov v zadovoljstvo vseh vpletenih brez posredovanja sodišča. Strankam nepristranski mediator pomaga, da najdejo rešitev, ki je za vse dobra. Mediacija je lahko  koristna tudi, če je spor že v sodnem postopku. V mediaciji ne odloči mediator, temveč stranke odločijo pod kakšnimi pogoji se bodo poravnale in zato je ključnega pomena, da vse stranke spor želijo rešiti.

Postopek je popolnoma prostovoljen in stranke ni mogoče prisiliti v mediacijo. Stranka se lahko med postopkom odloči, da ne želi več sodelovati v mediaciji. Če se odločite za mediacijo, pa ne najdete rešitve, še vedno lahko izberete sodno pot.
 
Mediatorji so nepristranski, ne sodijo in strankam ne dajejo usmeritev. So le odgovorni za razvoj učinkovite komunikacije in gradnje soglasij med strankami. Njihov cilj je, da pomagajo strankam najti vzajemno sprejemljivo rešitev problema.

Ko se stranke dogovorijo o rešitvi, se podpiše mediacijski dogovor. Stranke spoštujejo takšne dogovore, saj so ga same sprejele.
Mediacije so popolnoma zaupne in informacij, ki so bile razkrite na teh srečanjih, ni mogoče uporabiti kasneje na sodišču ali v drugem pravnem postopku.
 
© Združenje mediacijskih organizacij Slovenije - MEDIOS  |  t: +386 64 11 25 77  |  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Avtorji: CNVOS in Modra Ideja