4.png

NAPOVEDNIK

There are no upcoming events currently scheduled.
Preglejte celoten koledar

Prijava na novice


sporocite.jpg
 
podprite.jpg

PUBLIKACIJE

Prijava


Pozabljeno geslo?

RSS novice

Slovenija uvaja alternativno reševanje sporov
Ministrstvo za pravosodje je na današnji novinarski konferenci predstavilo uvajanje alternativnega reševanja sporov. S tem namenom je minister Aleš Zalar ustanovil tudi Svet za alternativno reševanje sporov. Alternativno reševanje sporovo so predstavili minister Aleš Zalar, predsednica Sveta za alternativno reševanje sporov Bojana Jovin Hrastnik in članica Sveta, strokovna direktorica IMC ter predsednica Mediosa, združenja mediacijskih organizacij Tanja Metelko Lisec.

Izjava za javnost >>
Sklep o ustanovitvi >>

 
MP bo vzpostavilo mehanizem za posvetovanje o politikah na področju razvoja ARS
Združenje je v decembru na ministra za pravosodje, g. Aleša Zalarja, naslovilo dopis s pobudo za vzpostavitev sodelovanja med Združenjem in ministrstvom. Prejeli smo odgovor, da bo Ministrstvo za pravosodje vzpostavilo mehanizem za stalno, koordinirano in dosledno posvetovanje o politikah na področju razvoja alternativnega reševanja sporov zaradi pospeševanja uporabe in večanja zaupanja v tak način reševanja sporov. V tem okviru bo vzpostavljen dialog z vsemi zainteresiranimi subjekti s tega področja.
 
Razpis Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve »Podpora družini 2009«

6. 2. 2009 je MDDSZ objavil Razpis za sofinanciranje programov v podporo družini v leto 2009 – »Podpora družini 2009«.

Rok za prijavo: 9. Marec 2009.

Predmet razpisa:
1. Programi družinske mediacije - celoletni programi, ki so na voljo uporabnikom neprekinjeno preko koledarskega ali šolskega leta, najmanj 3x tedensko.

2. Programi družinskih centrov - trajati morajo najmanj 340 ur; vsebovati programe, ki izboljšujejo kakovost družinskega življenja z vsebinami vzgoje za družino ter vsebinami za izboljšanje komunikacije v družini, šole za starše, programe za osebnostno rast otrok in mladostnikov in programe za ustvarjalno skupno preživljanje prostega časa. Nuditi morajo strokovno pomoč pri reševanju problemov v družinah, koordinirati vse akterje, ki se v njihovem okolju ukvarjajo s to problematiko ter hkrati družinam posredovati potrebne informacije o nudenju različnih oblik pomoči.

Upravičeni prijavitelji: Na razpis se lahko prijavijo pravne in fizične osebe, registrirane v RS za opravljanje dejavnosti, ki jo prijavljajo na razpis, in izpolnjujejo druge razpisne pogoje.

Vrednost razpisa: 295.850,00 evrov

(vir: www. razpisi.info in www.mddsz.gov.si/si/javna_narocila_in_javni_razpisi/javni_razpisi/ )

 
Vabljeni na mediacijske družabne večere
Mediacijski družabni večeri so namenjeni vsem, ki jih mediacija, kot vse bolj razširjena oblika mirnega reševanja sporov, zanima. Tistim, ki bi radi izvedeli več, delili svoje izkušnje, poglobili svoja znanja in navezali nove stike z ljudmi, ki delujejo na mediacijskem področju. Mediacijski družabni večeri predstavljajo tudi strokovni forum, ki nudi prostor za izmenjavo strokovnih mnenj in razvoj mediacije v slovenskem prostoru. V letošnjem letu se bodo izmenjaje predstavljali člani Združenja mediacijskih organizacij Slovenije – MEDIOS, večeri pa bodo tematsko in družabno obarvani.
 
3. mediacijski družabni večer
3. mediacijski družabni večer
Torek, 9. 12. 0b 20.30. uri, Restavracija La Goya, Trzin
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 Naprej > Konec >>

Rezultati 34 - 38 od 38
© Združenje mediacijskih organizacij Slovenije - MEDIOS  |  t: +386 64 11 25 77  |  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Avtorji: CNVOS in Modra Ideja