4.png

NAPOVEDNIK

There are no upcoming events currently scheduled.
Preglejte celoten koledar

Prijava na novice


sporocite.jpg
 
podprite.jpg

PUBLIKACIJE

Prijava


Pozabljeno geslo?

RSS novice

Training and Seminar on Transformative Mediation

Portorož, Marec 2012

12. March 2012: Seminar - Core Principles and Practice
13.-16.March 2012: Training - Ideological Foundations and Practice

Both by Joseph P. Folger Ph.D.
The Institute for the Study of Conflict Transformation & Temple University

The Seminar and the Training will be conducted by the founding father of transformative mediation and co-author of the book "The Promise of Mediation: Responding to Conflict Through Empowerment and Recognition" and "The Promise of Mediation: The Transformative Approach to Conflict", which represents the ground literature work concerning transformative mediation, and honored guest speaker at The First International Congress of Transformative Mediation in Ljubljana, Joseph P. Folger.

Preberite več...
 
Mednarodni kongres o transformativni mediaciji, Ljubljana, 11. in 12. november 2011
V Ljubljani bo 11. in 12. novembra 2011 potekal 1. Mednarodni kongres o transformativni mediaciji, ki ga organizira Zavod Rakmo. Dogodek je namenjen mediatorjem, trenerjem, raziskovalcem in potencialnim udeležencem  mediacije iz Evrope ter izven njenih meja, ki se bodo na kongresu zbrali pod okriljem slogana "Spreminanje ljudi in spreminjanje sveta. Transformativni pristop k reševanju konfliktov".
Popust za kotizacijo za zgodnje prijave velja do 31.5.2011. Člani Združenja MEDIOS se lahko kongresa udeležijo po posebno ugodni ceni www.rakmo.si/kotizacija-ktm.htm.
Več o dogodku in prijavi 
 
Izidi volitev v organe Združenja Medios, dne 12.4.2011
Na zboru članov Združenja Medios v torek, 12.4.2011 so bile izvedene volitve članov organov združenja, ki prevzemajo mandat za naslednje triletje.
Z večino glasov prisotnih članov na zboru so bili izvoljeni naslednji kandidati za funkcije v organih Mediosa: Primož Šporar (Inštitut Primus) za funkcijo predsednika Združenja oz. Upravnega odbora, Ksenija Lorber (Zavod Rakmo) za funkcijo predsednice Združenja oz. Upravnega odbora, Irena Borštnar (Zaporniški vikariat), Simona Mlakar (Zavod Rakmo) in Mišo Pušnik (CTM) za člane Upravnega odbora, Marko Iršič (Zavod Rakmo) za predsednika Strokovnega sveta, Maja Zdolšek (Inštitut Primus) in Hana Mučič (Inštitut Concordia) za članici Strokovnega sveta, Ema Perme (Center PER-ME-UM) in Bojana Bertoncelj (Zavod Rakmo) za članici Častnega razsodišča.
Članici organov Medios, ki sta bili izvoljeni v letih 2009 in 2010 in jima triletni mandat še teče sta Sendi Murgel (SCSD), članica Upravnega odbora in mag. Darja Kuzmanič Korva (SCSD), članica Strokovnega sveta.
 
 
Objava kandidatur za funkcije v organih Združenja Medios, zbor in volitve v torek, 12.4. ob 16h
Objavljamo imena in predstavitve kandidatov za funkcije v organih združenja Medios za mandatno obdobje 2011 - 2014, ki so vlogo za kandidiranje predložili do vključno 31.3.2011. Članicam bi želeli ponovno sporočiti, da je mogoče kandidature oddati vse do glasovanja na zboru članov, ki bo v torek, 12. aprila v Ljubljani, v prostorih SCSD na Slovenski c. 55. Dokumentacijo v zvezi s kandidaturo sprejemamo dotlej tudi na elektronskem naslovu; E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  
Prijavnica - kandidatura

Za funkcije v organih Združenja Medios kandidirajo:

  • za mesto predsednice - Ksenija Lorber, Zavod Rakmo Predstavitev
  • za mesto  članice UO - Irena Borštner, Zaporniški vikariat Predstavitev
  • za mesto članice UO - Tanja Metelko Lisec, Inštitut za mediacijo Concordia Predstavitev
  • za mesto člana UO - Mišo Pušnik, Zaporniški vikariat,  Predstavitev
  • za mesto člana UO - Primož Šporar, Inštitut Primus  Predstavitev
  • za mesto predsednika SS - Marko Iršič, Zavod Rakmo  Predstavitev
  • za mesto članice UO - Anka Stojan, Inštitut Primus  Predstavitev
  • za mesto članice častnega razsodišča - Bojana Bertoncelj, Zavod Rakmo Predstavitev
 
Lisa Parkinson - delavnično predavanje o družinski mediaciji, 25. in 26.3. v Ljubljani
Lisa Parkinson je svetovno priznana družinska mediatorka, supervizorka in trenerka, ki od leta 1978 izvaja, predava in piše o družinski mediaciji. Lisa Parkinson bo v petek, 25.3. in v soboto, 26.3. 2011 v Ljubljani vodila dvodnevno delavnično predavanje o družinski mediaciji na temo: pomoč staršem v mediaciji pri izdelavi načrtov za vzgojo in varsto otrok ter neposredna vključitev otrok v mediacijo.
Prijavite se lahko na enodnevno ali dvodnevno predavanje do vključno 15. marca 2011 oz. do zasedbe prostih mest. Kotizacija za člane Združenja Medios  in člane Društva mediatorjev Slovenije je znižana.
Za dodatne informacije in prijave pišite ali pokličite na Inštitut za mediacijo Concordia, in sicer na e-naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ali tel. št. 01 530 98 91.
Več o programu in predavateljici 

 

 

 
Zbor članov in volitve v organe Združenja Medios v torek,12.4. ob 16h,kandidacijski postopek odprt
V torek,12.aprila 2011 bo v prostorih Skupnosti centrov za socialno delo Slovenije - SCSD, Slovenska cesta 55 v Ljubljani s pričetkom ob 16h potekal 1. letošnji zbor članov združenja. Točke predlaganega dnevnega reda so:izvajanje dejavnosti združenja, volitve v organe združenja in razprava o prihodnosti združenja.
Od 1.3. 2011 je odprt kandidacijski postopek. Članice lahko za svoje predstavnike oddajo kandidature za prosta mesta v organih združenja tako, da izpolnijo prijavnico (v pripetem besedilu), priložijo kratko predstavitev kandidata/ke (do 1 A4 strani) in vlogo pošljejo v elektronski obliki na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ali v papirni obliki na naslov Združenje MEDIOS, Dunajska 421, 1231 Ljubljana- Črnuče.
Predstavitve kandidatov, ki bodo oddane v elektronski obliki do vključno dne 31.3.2011 bodo objavljene na spletni strani združenja. Kandidature je mogoče oddati vse do glasovanja na seji.
V pripetem dokumentu lahko najdete besedilo statuta združenja, kjer so natančneje opredeljene tudi pristojnosti organov oz. članov organov. 
Prijavnica - kandidatura
Statut
 
Družba za mediacijo in reševanje sporov - izšle novice E- MED februar 2011
Pri družbi za mediacijo in reševanje sporov je s koncem februarja izšla 8. številka novic s področja mediacije E-MED. Novice najdete tudi na spletni strani družbe www.mediacija.si.

E-MED februar 2011/ št. 8

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 Naprej > Konec >>

Rezultati 12 - 22 od 38
© Združenje mediacijskih organizacij Slovenije - MEDIOS  |  t: +386 64 11 25 77  |  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Avtorji: CNVOS in Modra Ideja