4.png

NAPOVEDNIK

There are no upcoming events currently scheduled.
Preglejte celoten koledar

Prijava na novice


sporocite.jpg
 
podprite.jpg

PUBLIKACIJE

Prijava


Pozabljeno geslo?

RSS novice

Transformativna mediacija - Konferenca na Nizozemskem

Tudi letos smo se transfomativni mediatorji srečali na mednarodni konferenci, ki so jo organizirali kolegi iz Nizozemske, in sicer od 11. do 13. junija. Konferenco je otvoril in vodil soavtor modela Transformativne mediacije, gospod Joseph Folger.

Vsebinsko je bila konferenca namenjena predvsem spoznavanju in tudi predstavitvi dobre prakse in poziv k razmišljanju kako lahko veščine transformativne mediacije uporabljamo v vsakdanjem življenju. Poudarek je bil na uporabi veščin v organizacijah pri izboljašanju komunikacije in tako izboljšanju rezultatov oziroma hitrejšemu doseganju ciljev organizacije.

Z uporabo Open Space Technologije pa smo sorodno misleči udeleženci prediskutirali različne teme in prišli do zanimivih zaključkov glede uporabe, nadaljnjega razvoja in uveljavljanja transformativne mediacije v Evropi.

transformativna_mediacija.jpg

 
Svetovni forum mediacijskih centrov
V začetku junija je v Amsterdamu potekala 21. Konferenca Svetovnega foruma mediacijskih centrov, katerega član je tudi Zavod Rakmo. Na konferenci so bile obravnavane teme o mediaciji, ki vključuje javni sektor, o kombinaciji mediacije in arbitraže, o tem kako presegati zastoje v mediaciji. Predstavljeni so bili tudi primeri dobrih praks, primeri etičnih dilem za mediatorje in načrti za naprej. Več o forumu pa lahko preberete na: http://www.uianet.org/en/evenement/type-46996/21st-world-forum-mediation-centres
 
Predstavitev na portalu www.mediatorji.net
Mediatorke in mediatorji imate možnost objavo na spletni portalu mediatorji.net , ki  je vzpostavljen z namenom objave enotnega seznama mediatorjev v Sloveniji s čimer bo zagotovljena večja preglednost in transparentnost, kot tudi možnost izbire mediatorja na podlagi standardiziranih kriterijev.
 
Ukrepi za razvoj in podporo mediaciji
MEDIOS je sejo sveta za aletrnativno reševanje sporov je v mesecu maju 2015 pozval svet, da v program dela za leto 2015 vključi ukrepe za razvoj in podporo samostojni mediaciji.
 
KANDIDATURE ZA 2014-2017

Na redni seji zbora članov, ki je potekala 1.12.2014 so bili v funkcije organov Združenja mediacijskih organizacij Slovenije MEDIOS izvoljeni:

V  organe Združenja mediacijskih organizacij Slovenije – MEDIOS  izvoljeni:

Kot članice v upravni odbor:

Kot članice v nadzorni odbor: 

    Jelka Segulin 
 
 
Sklicana je redna seja zbora članov MEDIOS
Sklicana je redna seja zbora članov MEDIOS v ponedeljek, 1. decembra 2014 ob 17.00 uri. Potekala bo v prostorih Skupnosti centrov za socialno delo na Slovenski 55.
Vabljeni.
 
6. DNEVI MEDIACIJ 2014
9. in 10. oktobra 2014  vas vljudno vabimo na 6. Dneve mediacij, ki bodo tokrat potekali v Bohinju.
Namen mediacijske konference je prispevati k razvoju mediacije v slovenskem in evropskem prostoru z željo zagotoviti mediatorkam in mediatorjem dostopne pogoje za udeležbo na kakovostnem strokovnem dogodku z nepogrešljivo družabno noto. Aktivno boste lahko sodelovali pri iskanju rešitev za probleme povezane z razvojem mediacije, bili deležni predstavitev  primerov dobrih praks v mediaciji ter se udeležili predstavitev zahtevnejših vsebin različnih govorcev in govork na različnih mediacijskih področjih .
Več o vsebini konference in prijavi preberite  tukaj>>>
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 11 od 38
© Združenje mediacijskih organizacij Slovenije - MEDIOS  |  t: +386 64 11 25 77  |  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Avtorji: CNVOS in Modra Ideja