1.png

NAPOVEDNIK

There are no upcoming events currently scheduled.
Preglejte celoten koledar

Prijava na novice


sporocite.jpg
 
podprite.jpg

PUBLIKACIJE

Prijava


Pozabljeno geslo?

RSS novice

Priporočilo Združenja Medios glede izvajanja mediacijskega načela zaupnosti
Združenje Medios je sprejelo Priporočilo za članice glede zagotavljanja zaupnosti v mediaciji za primere, ko so izvajalci programov mediacij v postopkih nadzora namenskosti porabe dodeljenih javnih sredstev dolžni pristojnemu ministrstvu ali drugemu organu javnega sektorja predložiti dokumentacijo o izvajanju mediacij.
Iz dokumenta izhaja, da je v navedenih postopkih izvajalec dolžan predložiti ministrstvu dokumentacijo o izvedbi mediacij v obsegu, ki je nujen za dokazovanje upravičenosti izvajalca do javnih sredstev, in da predložitev osebnih podatkov udeležencev mediacij ni nujna. Izvajalec lahko posreduje ministrstvu seznam izvedenih mediacij tako, da posreduje seznam šifer mediacijskih primerov (v seznamu se imena in priimki udeležencev zamenjajo s šifro mediacijske zadeve).
Označbe mediacijskega primera so tudi revizijska sled, ki po potrebi omogoča natančnejšo kontrolo s strani proračunske inšpekcije ali računskega sodišča v morebitnih postopkih revidiranja ministrstva. V tem postopku omogoči izvajalec neposredno vpogled v vso dokumentacijo, ki jo pristojna organa potrebujeta. V slednjih dveh primerih razkritje podatkov, ki bi bili zahtevani ne bi predstavljalo kršitve načela zaupnosti, saj dolžnost razkritja v teh primerih določa zakon.
Besedilo Priporočila
 
 
Standardi za izvajanje mediacijskih usposabljanj - potrjevanje programov Medios 2010
Pri Združenju Medios je v letošnjem letu 2010 predložilo vlogo za potrditev programov mediacijskih usposabljanj pet mediacijskih organizacij, članic Združenja. V postopku potrjevanja je bilo potrjenih 13 programov usposabljanj s področja osnovnega mediacijskega usposabljanja, usposabljanja za družinske in šolske mediatorje.
Potrjeni so bili predloženi programi naslednjih mediacijskih organizacij: Skupnosti centrov za socialno delo Slovenije, Inštituta Primus - Družbe za mediacijo in reševanje sporov, Inštituta za mediacijo Concordia, Zavoda Rakmo in Zavoda Arsis. Udeleženci potrjenih programov usposabljanja po uspešno opravljenem preizkusu znanja pridobijo naziv in lahko podajo predlog za vpis na seznam mediatorjev pri Združenju Medios.
Naslednji rok za predložitev programov mediacijskih usposabljanj v potrditev skladnosti s Standardi mediacijskih usposabljanj Medios se izteče 15.12.2010. Obrazec vloge je na voljo na spletni strani www.medios.si. Organizacije lahko izpolnjene vloge pošljejo po pošti na Združenje mediacijskih organizacija Slovenije - MEDIOS Povšetova 37, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
 
Izšla je nova knjiga o mediaciji
Izšel je slovenski prevod knjige  Obljuba mediacije: Odzivanje na konflikt z opolnomočenjem in s priznavanjem  avtorjev Roberta A. Barucha Busha in Josepha P. Folgerja. Več o vsebini knjige lahko preberete v pripetem besedilu .
Knjigo lahko naročite:  preko spletne strani http://www.mediacija.com/publikacije.htm,  po telefonu na številki 01 436 41 17 ali  po pošti preko elektronskega naslova  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript   oz. naslova Zavod RAKMO, Kamniška ul.41, 1000 Ljubljana.
 
 
Izšla je knjiga avtorja Marka Iršiča z naslovom »Mediacija«
Knjiga povzema strokovne temelje in merila za izvajanje mediacije v Sloveniji ter podaja širok pogled na mediacijo v Sloveniji in po svetu. Namenjena je mediatorjem kot pomoč za bolj kakovostno izvajanje mediacij, vsem, ki jih področje mediacije zanima ali bi o mediaciji radi izvedeli več, in udeležencem usposabljanj za mediatorje kot dodatno gradivo.   
Več o avtorju in knjigi v pripeti datoteki
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 24 od 38

Obvestila glede delovanja organov:

© Združenje mediacijskih organizacij Slovenije - MEDIOS  |  t: +386 64 11 25 77  |  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Avtorji: CNVOS in Modra Ideja